Nieuws van de fractie Zaanstad


Via deze pagina volgt u eenvoudig het laatste nieuws van de fractie Zaanstad van de Partij voor Ouderen en Veiligheid.

Even voorstellen; Ton Brekelmans

Ik ben Ton Brekelmans, 64 jaar en geboren Amsterdammer.

Waarom ben ik in 2010 in de de politiek gaan?

In mijn jeugd was ik al politiek actief. Na een aantal jaren avondstudie, begon ik een eigen administratie/belastingadvies kantoor en moest mijn tijd hier volledig aan besteden. Later werd de zaak verkocht en begon met mijn twee zonen een horecabedrijf, waardoor ik weer wat tijd vrij kreeg om mij met de plaatselijke politiek bezig te houden.

Ik merkte, als mantelzorger van mijn moeder, dat het ouderenbeleid in Zaanstad op een laag pitje stond en dat het bezuinigingsbeleid vanuit Den Haag in Zaanstad 1 op 1 werd overgenomen. De ouderen zijn immers de makkelijkste groep om op te bezuinigen en om af te knijpen.

Nee, men maakte zich in het Zaanse gemeentehuis liever druk over zaken als Inverdan.

De politiek had weinig oog voor andere zaken en de oppositie volgde trouw.Zelfs in het ooit zo actieve ZOG was de vlam gedoofd en werd gekozen voor het pluche.

In 2009 heb ik het initiatief genomen om de Politieke Partij voor Ouderen en Veiligheid op te richten en mee te doen aan de gemeenteraad verkiezing van 3 maart 2010, welke werd afgesloten met 1 zetel in de gemeenteraad van Zaanstad.Ik werd raadslid en samen met steunfractielid Harrie van der Laan begonnen we aan de opbouw van de partij en het werk in het gemeentehuis.

Ons harde werken, maar vooral consequent blijven, leverde onze partij een daverend succes tijdens de gemeenteraad verkiezing in 2014, van 1 naar 4 zetels was de beloning.Maar daarna gingen wij door en konden de partij verder versterken en uitbreiden met o.m. een afdeling in Wormerland, waardoor wij van plaatselijke partij een regionale partij werden.

Ons doel is om in meer omliggende gemeenten afdelingen opzetten, en ook in de provincie zouden wij graag vertegenwoordigers zien van onze partij.

Het zijn behoorlijke ambities, maar zonder ambities kom je er niet.